Ingrediënten
1 pond bladspinazie uit de diepvries (vers: 1 kilo)
uitje en knoflook
bladerdeeg of filodeeg
2 ons geraspte kaas
peper en zout
4 eieren
fetablokjes
Spinazie ontdooien en goed uit laten lekken. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Gesnipperd uitje met uitgeperst teentje knofllook even aanfruiten. De eieren loskloppen en de geraspte kaas, peper en zout, uitje en knoflook erdoor roeren.
Leg de plakjes bladerdag in een ingevette ovenschaal, met een vork gaatjes in het deeg prikken.
Schep de spinazie in de schaal en giet het eier/kaasmengsel erover heen.
Strooi wat fetablokjes over de taart.
Zet de taart ongeveer een half uur in de oven.
Variaties: blauwe kaas gebruiken, en/of stukjes uitgebakken spek erdoorheen roeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten