dinsdag 27 december 2011

Gado gado

Ingrediënten voor 4 personen:
ijsbergsla                            
200 gr. sperzieboontjes             
1 komkommer in dunne plakjes
200 gr. tauge
1/2 spitskool, in dunne reepjes
4 gekookte eieren
uitgebakken tempeh en/of uitgebakken tahoe
gefruite uitjes
seroendeng
emping of kroepoek

Kook de boontjes en de in reepjes gesneden spitskool beetgaar. De tauge ong. 1 minuut in kokendheet water (van het vuur af) laten staan. Komkommer in plakjes snijden.
Laat de groenten afkoelen.
Pel de eieren en snij in helften.
Serveer op een schaal, eerst de ijsbergsla, dan de  groenten, komkommer, tempeh, tahoe, hierop de pindasaus, de uitjes, de seroendeng en als laatste emping en eieren.
NB: dit gerecht is uit te breiden naar eigen smaak, bijv. met bloemkoolroosjes, heel lekker!

Voor de pindasaus:
1/2 pot pindakaas (175gram)
1/2 literwater
2 eetl. ketjapmanis
1/2 dl azijn
Boemboes:
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels bruine suiker
2 teentjes uitgeperste knoflook

Meng de pindakaas met water en zet dit op het vuur. Voeg de boemboes toe en laat het geheel even borrelen. Voeg daarna azijn en ketjap toe, goed doorroeren.

Serveer met rijst. Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten