maandag 23 januari 2012

Gevulde champignons met abrikoospitboter, borrelhapje, voorgerecht

Gevulde champignons met abrikoospitboter, borrelhapje, voorgerecht

Een veganistisch borrelhapje. Lekker én feestelijk. Tip: serveer dit gerecht als voorgerecht. Neem dan per persoon vier champignons of één portobello.
Type gerecht: veganistisch borrelhapje
Aantal: 20 stuks

Ingrediënten
20 champignons
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
4 el paneermeel
75 g abrikoospitboter
4 el gahakte peterselie
1 tl oregano
Snufje zout

Bereiding
Maak de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn. Fruit ze samen met de ui en de knoflook in een koekenpan met olie.
Voeg paneermeel, kruiden en zout toe. Neem van vuur en roer de abrikoospitboter erdoor. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de champignons erover. Bestrijk licht met olijfolie.
Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC of plaats ze enkele minuten onder een hete grill.

                                                      
                                                          http://www.gezondmetpit.nl/contents/nl/d13_recepten.html

2 opmerkingen:

  1. Ja, ik ga zeker wat bestellen bij Gezondmetpit! De granaatappelazijn lijkt me ook heel lekker.
    groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen