zaterdag 9 oktober 2010

Aardappelgratin

Ingrediënten voor 6 personen

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom (of koksroom)
nootmuskaat
50 g geraspte gruyère

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappels  in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm en met spatel stevig aandrukken, kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden.
Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 175 °C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten