woensdag 4 augustus 2010

Booker T & the M G 's - Green Onions (Original / HQ audio)



Foe yong hai

Ingrediënten voor 3 personen
2 lente-uitjes, in ringen
6 eieren
zout
1 blikje krab, uitgelekt, in stukjes
100 g Noorse garnalen, in stukjes
100 g bamboescheuten (blik), uitgelekt, in stukjes
1-11/2 dl kippenbouillon
1 tl maïzena
1-2 tl tomatenpuree
2-3 el zonnebloemolie
2 el  sojasaus
scheutje azijn
schepje suiker

Bereidingswijze

Bak de lente-ui 1-2 min. in 1 el hete olie. Klop de eieren los met wat zout en roer de krab, garnalen, bamboescheuten en lente-ui erdoor. Verhit 2 el olie en voeg het eimengsel toe. Bak hiervan een smeuïge omelet. Schep de omelet uit de pan. Meng de maïzena met de bouillon, sojasaus, tomatenpuree, azijn en suiker en schenk dit mengsel in de wok. Laat de saus binden en serveer deze bij de omelet

Lekker met  doperwtjes in  het zoetzure tomatensausje en rijst

1 opmerking: