vrijdag 27 mei 2011

Coda dingen of soepzooitje?


Het draait altijd om geld. Zuurstof of geld? Geld natuurlijk...kan je zuurstof kopen.
Wij hollen blijkbaar liever onze eigen kostbare cultuur uit. Triest!
Schouwburgen, theatergezelschappen, onderwijs, gezondheidszorg en, niet te vergeten... ook onze bibliotheken.
Nederland moest toch meer gaan lezen?
Ik herinner me nog goed de commercial met John de Wolf: verspild geld en verspilde energie, toch? Alles wat we verworven hebben wordt in één mokerslag teniet gedaan.

Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Een lachertje! De jeugd haalt zijn kennis van internet en de centrale bibliotheek wordt voor hen DE plek om, jawel....te gamen. En dan de ouderen? Ach die zijn anno nu toch gemotoriseerd, maken de straten onveilig met scootsmobiels en racen wel naar het centrum  voor boeken. Weer of geen weer. Maakt niet uit joh!  Bejaarden genieten ervan om een een paar blokkies om te gaan voor een paar boeken. Onze vergrijzing gaat met z'n tijd mee.

Ondertussen maken de door ons duur betaalde cultuurbarbaren in Den Haag er een echt soepzooitje van.
De Nederlander betaalt hen om te zorgen dat gezondheidszorg, educatie, cultuur, veiligheid etc. afbrokkelt. Dat ligt niet in de lijn van Dhr. J.A. Leeghwater, zo gewonnen zo geronnen.
Umbero Eco heeft in zijn laatste boek,  http://todaytoo2.blogspot.com/2011/05/umberto-eco.html#comments bijna 500 pagina 's aan dit onderwerp gewijd  hoe wij hier op aarde een ster zijn in vernietiging, huichelen en het in stand houden van ons eigen destructief gedrag.

Toch wil ik niet al te pessimistisch eindigen, daarom hieronder, om het af te sluiten, een positieve noot.
http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/2437544/2011/05/26/Crisis-Nederlanders-zijn-tevreden-over-hun-leven.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten