dinsdag 8 september 2015

Geen soepzooitje vandaag.

POMPOENSOEP

1 pompoen
1 zak soepgroenten
1 teentje knoflook
1 grote ui
2 groentebouillontabletten
75 - 100 ml koksroom (light)
850 ml water
1 tl kerriepoeder
verse basilicum
verse koriander


Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees, haal de schil eraf  en
snijd de pompoen in blokjes.
Pers de knoflook en snipper de ui.
Snijd een handje basilicum en en wat koriander fijn.

Breng water aan de kook.
Verhit olijfolie in de soeppan en fruit de ui en de knofllook aan.
Voeg de pompoen, 850 ml kokend water, soepgroenten en de groentebouillontabletten toe.
Laat de soep 15 - 20 min koken, tot de pompoen zacht is
Pureer met de staafmixer.
Voeg de koksroom, de fijngesneden basilicum en de kerriepoeder toe, laat meeverwarmen.
Eventueel nog wat peper en zout.


Serveer in soepborden, ( eventueel nog wat rivierkreeftjes toevoegen ) en strooi  er nog wat grof geraspte parmezaanse kaas over.

1 opmerking: