Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kipkarbonades
vloeibaar bak en braad
scheut calvados
8 sjalotten grof gesneden
3 knoflooktenen
250 gram champignons in kwarten
2 flesjes appelcider van 2,75 cl
200 ml crème fraiche
1 theelepel kip strooibouillon
3 stevige appels
peterselie
Bestrooi de kip met grof zout en peper uit de molen.
Verhit een scheut bakproduct en bak de kip goudbruin in 10 minuten.
Schenk de calvados erover, haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de sjalotten 3 minuten. voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee. Voeg de cider, de crème fraiche en de strooibouillon toe. Daarna de kip terug in de pan en laat alles nog 20 minuten stoven.
Schil de appels en verdeel ze in stukken en voeg samen met de champignons toe aan het gerecht
Laat dit geheel nog 10 minuten stoven. Maak het gerecht af met de peterselie.
Serveer met rijst of gebakken aardappelen en een salade.
Ziet er lekker uit Eline. Trouwens, de granaatappelazijn en andere spulletjes zijn binnengekomen. Ik kom ze snel langsbrengen. Liefs, Hélène
BeantwoordenVerwijderenBedankt Hélène. Ik kijk er weer naar uit, gezellig!
BeantwoordenVerwijderenLiefs terug, Eline