donderdag 10 mei 2012

Soepzooitje van de dag en een reptielloos recept.

http://www.nu.nl/opmerkelijk/2806316/man-smokkelt-reptielen-eten.html

Dit recept had ik al eerder gepubliceerd en is een goed alternatief voor levende reptielen.

maiskoekjes, rijsttafel bijgerecht (of borrelhapje)

Ingrediënten voor 4 personen

1 blikje maïs (uitgelekt, ca.175 gr)
2 lenteuitjes
1 bosje selderij
1 teen knoflook
1 grote rode spaanse peper (zonder zaadlijsten) of 2 tl sambal oelek
2 eieren
bloem
2 tl djinten (komijn)
2 tl ketoembar (koriander)
1el ketjap manis
zout
olie

Doe de maïs, de selderij, de knoflook en de Spaanse peper in een blender en laat deze kort draaien, geen pap van maken. Doe alles over in een kom en voeg de fijngesneden lenteuitjes toe.
Meng de eieren, de kruiden, de ketjap wat zout en roer er wat bloem door tot het een compacte massa wordt.
Verhit de olie in een koekenpan en laat 3 eetlepels van het deeg in de hete olie glijden. Strijk de bolletjes plat zodat zich een koekje vormt en bak ca. 3 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zijn. Laat de koekjes goed uitlekken op keukenpapier.





2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit! Ik doe er ook altijd een theelepeltje kencur door het beslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip Hélène, ga ik de volgende keer ook doen. xxx

    BeantwoordenVerwijderen