dinsdag 29 maart 2011

Basisrecept asperges

Leg de asperges voor het schillen 25 minuten in koud water.

Leg de asperge op een keukenplank.
Houd de asperge bij de kop vast en schil deze van boven naar beneden. Begin op 2 tot 3 centimeter onder de kop. Schil liever te ruim om houterige stukjes te voorkomen!
Snij na het schillen ongeveer 2 centimeter van de onderkant af. Doe de aspergesschillen  in een pan met ruim water en een flinke scheut melk.. Leg de asperges hier op en breng aan de kook. Voeg een mespunt suiker en wat zout toe.
Laat de asperges 7 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur.
Laat de asperges in de pan met gesloten deksel gedurende 15 tot 20 minuten nagaren.

NB: het kookvocht is een goede basis voor aspergesoep.(recept volgt)

                      Asperges met aardappelen en sauce hollandaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten