woensdag 23 februari 2011

Rendang

Ingrediënten voor 5 à 6 personen

1 kilo rundvlees in dobbelsteentjes gesneden, 3 uien gesnipperd, 3 teentjes knoflook , 4 rode chilipepers zonder zaad, 2 tl djahe, 5 dl kokosmelk, 2 el olijfolie, 1 el korianderpoeder, 2 tl  komijnpoeder, 1 tl koenjit, mespuntje trassi, 2 tl kaneel,  tl kruidnagelpoeder, 1 djoeroek poeroetblad,  1 el citroensap, 2 el bruine suiker, 1 tl zout

Maal uien, knoflook,chilipepers, en  2 el kokosmelk in de keukenmachine tot een papje. Verhit de olie in een pan. Voeg de boemboe (uit de keukenmachine) , korianderpoeder, komijnpoeder, koenjit, kaneel, trassi, djahe, kruidnagelpoeder,  djoeroekblad,  vlees en rest van de kokosmelk toe. Roer tot al het vlees met specerijen bedekt is. Voeg citroensap en zout en suiker toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder af en toe roeren 3 uur op een vlamverdeler sudderen tot het vlees gaar is.
Rijsttafel gerecht of met rijst en groenten, ook heerlijk!

1 opmerking:

  1. Hoi Eline,

    Zijn er gerechten bij deze rijsttafel die je kunt invriezen en dus van tevoren kunt maken?

    BeantwoordenVerwijderen