zondag 23 januari 2011

eitje

vervolg op eitje:
voor 1 persoon, 2 eieren, olie/margarine, peper en zout
voor 2 personen herhaal onderstaand recept nog een keer of gebruik een gigantisch grote koekenpan
voor 12  personen begin een restaurant

Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan.
Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de pan glijden.
Beetje peper peper en zout erop.
Draai het vuur zacht.
Laat de eieren nu zachtjes bakken naar eigen smaak

Serveertips
Naar eigen wens de dooiers heel laten of doorprikken.
Een plakje ham, spek, rosbief en/of kaas meebakken op het eitje. Dat noemen wij een uitsmijter.(vraag me niet waarom!)



Heel vaak wordt gedacht dat bruine eieren voedzamer en lekkerder zijn dan witte. Dit is onzin: ze hebben dezelfde voedingswaarde en kwaliteit; Enkel het kippenras verschilt. De kleur van de dooier kan ook verschillen, dit wordt bepaald door het kippenvoer en dat  is wel bepalend voor de smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten