zaterdag 22 januari 2011

eitje

Om weer te beginnen iets simpels: een eitje koken volgens de regels...

... prik met een eierprikker aan de bolle kant (luchtkamer) een gaatje in de schaal. Dit voorkomt dat het ei tijdens het koken gaat barsten. Breng een pan met ruim water aan de kook en leg hierin voorzichtig de eieren. Reken de kooktijd vanaf  het moment dat het water weer borrelt. Hou voor een zacht gekookt ei 3 minuten aan, voor een hardgekookt ei 10 minuten. Kook de eieren niet op een hoog vuur, ze gaan dan eerder stuk en kook ze ook niet langer dan 10 minuten. Anders bestaat de kans dat de dooier blauw/ groen wordt vanwege het ijzergehalte in de dooier.
Laat de eieren na het koken 'schrikken' oftewel spoel ze direct met koud water af. Daardoor laten ze zich makkelijker pellen.
En let goed op waar het ei vandaan komt, betaal liever iets meer, want je proeft echt het verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten