zaterdag 4 september 2010

Ajam opor (kip in cocosmelk)


1 kip ca. 1000 gram, 2 grote uien fijngesneden, 2 teentjes knoflook,  fijngehakt, 1 theelepel ketoembar,
1 stukje trassi,  6 kemiries fijngestampt,  1 eetlepel bruine basterdsuiker,  1 theelepel laos,  1 spriet sereh,   2  blaadjes salam, 2 blaadjes djeroek poeroet, 1 kopje cocosmelk, zout

Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiries, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de cocosmelk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is.
Serveer met rijst en groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten