2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 mespunt laospoeder
1 tl zout
1 tl djahépoeder
1 tl asem 1 tl goela djawa
2 el olie
2 el ketjap
Satéstokjes
Snijd het vlees in dobbelsteentjes
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn
Wrijf ze fijn samen met de ketoembar, laos, zout, djahé, asem en goela djawa
Roer de olie, ketjap en het kruidenmengsel door elkaarMeng het vlees hiermee en laat het een half uur staan
Rijg het vlees aan de stokjes
Rooster het vlees vlak voor het eten Heb je geen geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill
Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder
Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten
Serveer met katjangsaus (satésaus)
Ingrediënten:
1/2 pot pindakaas (175gram)
1/2 literwater
2 dessertlepels ketjapmanis
1/2 a 3/4dl azijn
Boemboes:
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels bruine suiker
2 teentjes uitgeperste knoflook
Bereiding:
Meng de pindakaas met water en zet dit op het vuur. Voeg de boemboes toe en laat het geheel even borrelen. Voeg daarna azijn en ketjap toe en laat de saus ongeveer 15 a 20 minuten in dikken. Strooi als de saus klaar is,er gefruite uitjes over.
Eet smakelijk
En lekker dat ze zijn! X StefStef
BeantwoordenVerwijderenIk vind je blog trouwens super cool!
BeantwoordenVerwijderenEcht leuk dat je dit doet en ook erg handig voor mij :-)
X StefStef
Yeah...binnenkort satétjes eten bij StefStef!
BeantwoordenVerwijderen