woensdag 5 september 2012

Sate babi

Voor ong. 4 personen:

800 gr varkenshaas
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 tl zout
1 tl djahépoeder
2 tl bruine suiker
scheutje citroensap
2 el olie
4 el ketjap
satestokjes (voor het rijgen eerst een half uurtje in water laten weken)

Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Roer de olie, ketjap, de fijngesneden sjalotjes, knoflook en de kruiden door elkaar.
Meng het vlees hiermee en laat het minstens een uur staan.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster de sate op de bbq.



katjangsaus (satesaus)

1/2 pot pindakaas
 water
2  lepels ketjapmanis
scheutje citroensap
2 tl sambal oelek
2 tl bruine suiker
2 teentjes uitgeperste knoflook
gefruite uitjes

Bereiding:
Meng de pindakaas met een flinke scheut water en zet dit op het vuur.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes doorkoken.  Eventueel extra water toevoegen tot de gewenste dikte.
Serveer er gefruite uitjes bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten