vrijdag 4 maart 2011

Telor opor, rijsttafel bijgerecht

6 eieren, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek,  1 theelepel djahé, 2 salamblaadjes, 1/2  theelepel laos, 1 eetlepel olie, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, gekneusde serehstengel, 2 dl. bouillon, 1 klein blikje santen
Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 tot 10 min. hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.Prik met een satéprikker gaten in de eieren.
Snipper uien en knoflook.  Maak de uien, knoflook,  fijn in een vijzel of met de staafmixer. Meng de sambal, de ketoembar, laos, djahé en de djinten erdoor.
Verhit de olie in een wadjan, fruit de uienmassa en de sereh goudbruin. Voeg de salamblaadjes en de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Voeg de santen toe.
Laat de eieren zachtjes in de saus stoven (ong.7 min) en laat ze afkoelen. Halveer ze vlak voor het opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten