dinsdag 22 maart 2011

Lasagne met gehakt en spinazie

Ingrediënten voor 4 à 5  personen

1 groot pak diepvries spinazie (750 gr.), 300 gr. rundergehakt, 1 bakje champignons, 1 blikje tomatenblokjes, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 1/2 lt. melk (of een zakje witte saus), 400 gr. lasagnevellen, 150 gr. geraspte belegen kaas, italiaanse kruiden, scheut rode balsamico azijn, zout en peper

Spinazie ontdooien. Het gehakt rul bakken. De gesnipperde ui en de  tomaten toevoegen en 10 minuten verwarmen. Gesneden champignons, kruiden en balsamico toevoegen.

Bechamelsaus: boter smelten, de bloem toevoegen (even van het vuur nemen)en tot een glad mengsel roeren. Dan langzaam de melk toevoegen en aan de kook brengen tot een gladde saus ontstaat. De saus op smaak brengen met zout en peper.

Ingevette ovenschaal vullen met: laag  lasagne, laag gehaktsaus, laag spinazie en bechamelsaus wat geraspte kaas, lasagne, laag gehaktsaus etc. De laatste laag overgieten met bechamelsaus en geraspte kaas.
Ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.

Tip: voor een vegetarische lasagne: geen gehakt gebruiken hahaha!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten