zondag 13 maart 2011

Knapperige kipreepjes

Ingrediënten voor 4 personen

1 dubbele kipfilet, 1/2 fijngesneden rood pepertje, 1/3 krop ijsbergsla, ,1 sjalotje (aan reepjes), 1 teentjes knoflook,1/2 lenteuitje, 1 eetl. bloem, paprikapoeder, zout en peper, olie

IJsbersla in dunne reepjes snijden.
Snijd de kipfilet in reepjes en bestooi ze met peper, zout, paprikapoeder en bloem. Verwarm olie in een hapjespan en bak de reepjes ui op een klein vuurtje tot ze lichtbruin zijn en houdt ze apart. Bak dan de kip snel  bruin. Knijp de knoflook erboven uit en doe de stukjes rode peper erbij. Als laatste het lenteuitje en de uienreepjes even meewarmen.
Schep de kip op de slareepjes.
Lekker met rijst of krieltjes.

2 opmerkingen: