vrijdag 28 januari 2011

eitje

Ingrediënten voor 2 personen

4 eieren, 4 eetlepels melk, wit van 1 prei, 50 gr. zalmsnippers, enkele slablaadjes, 1 citroen, een paar takjes dille, peper, zout, margarine

Breek de eieren boven een kom en voeg de melk,  peper en zout naar smaak toe. Klop het eimengsel goed los met een garde zodat het luchtig wordt. Snijd de zalm in kleine reepjes en de gewassen en drooggedepte prei in smalle ringetjes. Voeg de prei toe aan het eimengsel.
Neem een  koekenpan en smelt hierin het klontje margarine. Schenk het eimengsel in de pan zodra de boter is gesmolten. Roer nu voortdurend met een houten lepel over de bodem van de pan om het reeds gestolde ei naar boven te halen. Het roerei is goed zodra alles net gestold is en nog mooi glanst.
Als laatste de zalm toevoegen en heel even mee laten warmen.
Serveertips
Serveer het roerei op een schotel met blaadjes sla, plakjes citroen en een paar takjes dille.
Lekker met geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten