zaterdag 29 januari 2011

Eitje: Frittata di maccheroni (pasta omelet)

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten:
 500 g spaghetti
 2 eetlepels olijfolie
 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken
 5 eieren
  zout en peper
 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze

Kook de pasta: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg zout toe. Doe de pasta erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Doe 1 of 2 eetlepels olijfolie door het kookwater, zodat hij niet aan elkaar blijft kleven tijdens het afkoelen. Kook de pasta al dente en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast. Breng de stukken tomaat met 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak aan de kook. Laat de tomaten inkoken tot een dikke saus. Zet de saus apart en laat hem afkoelen. Klop de eieren los met de kaas, een snufje zout en zwarte peper. Doe de pasta, tomatensaus en het eimengsel in een grote schaal. Verwarm de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan en schep het pastamengsel erbij; druk het aan met een spatel, zodat het zo compact mogelijk wordt. Bak het geheel op een middelhoog vuur in 10 tot 15 minuten; er moet een behoorlijke korst op de onderkant komen. Schep de omelet op een bord als hij aan de onderkant klaar is, doe hem vervolgens weer in de koekenpan en bak ook de andere kant 10 tot 15 minuten.

Serveertips
Schep de omelet op een bord en laat hem enigszins afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Bron
Kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten