zondag 21 november 2010

Stoofperen

Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 kg stoofperen
ca. 12 kruidnagelen
1 pijpje kaneel
ca. 65 gram suiker
1 dl rode bessensap
1 dl rode port (ruby)
1 eetl. allesbinder

Schil de peren en laat de steeltjes er aan vastzitten. Steek in de top van elke peer een kruidnagel. Plaats de peren rechtop naast elkaar op de bodem van een pan bodem. Voeg het kaneelpijpje toe en strooi de suiker er over. Voeg daarna bessensap, rode port en zoveel water toe tot de peren net onder staan en alleen de steeltjes erboven uit steken. Breng alles langzaam tot het kookpunt. Laat de peren in ruim 2 uur, met het deksel op de pan, heel zachtjes gaar koken.
Neem de peren uit de pan. Breng het kookvocht  opnieuw aan de kook. Strooi allesbinder er door en roer alles goed door. Giet de saus over de peren.

1 opmerking: