donderdag 4 november 2010

Calzone met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
pizzadeeg voor 4 pizzas
400 gr. spinazie
bakje champignons
1 el olijfolie
2 knoflooktenen
1 ei
2 eetl. crème fraiche
150 gr. gorgonzola
1 eetl. groene pesto
zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Champignons bakken tot het vocht verdampt is.
Rol het pizzadeeg uit tot 4 ronde lappen.
Laat de spinazie slinken in de olijfolie roer de fiingesneden knoflook erdoor. Laat het geheel goed uitlekken en snijd de spinazie fijn. Meng het ei, de crème fraiche, de verkruimelde gorgonzola, spinazie en de champignons door elkaar. Breng op smaak met pesto en zout en peper. Verdeel het mengsel over de 4 deegcirkels, klap het deeg dubbel en rol de randjes op.
Druk de deegrandjes met een vork in een ribbelpatroontje.
Bak de calzones in 20 min. gaar en bruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten