dinsdag 26 oktober 2010

sajoer lodeh (groentengerecht)

Ingrediënten voor 4 personen

300 gr. spitskool, gesneden
200 gr. sperziebonen
0.5 l. bouillon, van tablet
1 ui
2 rode lomboks (in stukjes zonder pitjes)
klein blikje bamboescheuten
pakje kokosmelk
3 teentjes knoflook
1 el. kemiriepasta
1/2 el. tamarinde
1 mespuntje trassi
3 blaadjes salam
2  tl. ketoembar
1 tl. laos, gemalen
1 el. olie

Snijd de sperziebonen in kleine stukken en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook, kemiriepasta fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Voeg dan de laos en salamblaadjes, tamarinde, trassi, ketoembar en bouillon toe. Roer alles goed door en breng dit aan de kook. Voeg er de sperzieboontjes en stukjes lombok aan toe en laat geheel circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de kool  toe en kook deze nog zachtjes 2 minuten mee. Als laatste de bamboescheuten en kokosmelk toevoegen. Verwijder voor het opdienen de salamblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten