woensdag 8 september 2010

Kip curry




1 blokje kippenbouillon, olie, 6 eetl. kerrie, 1/2 dl. water, 6 eetl. kokosmelk, blikje ananas, l ui en 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, peper, 1 potje yoghurt, 1 eetl. room, 800 gr. kipfilets, ongezouten cashewnoten, bosje verse koriander

Snij de kipfilet in blokjes en hak de uien fijn.

Stoof de fijngesneden uien en knoflook in een beetje olijfolie en doe hier vervolgens de kippenblokjes bij.
Laat enkele minuten op hoog vuur bakken.
Schenk er de yoghurt en 25 centiliter water bij en voeg het bouillonblokje, de kerry en  peper toe.
Zet het deksel erop en laat 35 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de room,  ananas, cashewnoten en gesneden bosuitjes toe en laat nog even meewarmen.
Garneer met enkele blaadjes koriander en
Serveer met rijst en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten