donderdag 19 augustus 2010

spaghetti met zalm

Ingrediënten voor 4 personen


2 sjalotjes - 200 gram kastanje champignons - 200 gram gerookte zalm - 300 gram spaghetti - peper, zout - 2 el olie - scheutje droge witte wijn - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 125 ml slagroom (of  light koksroom)- nootmuskaat

Sjalotjes pellen en fijnhakken. Paddestoelen schoonmaken en in stukken snijden. Gerookte zalm in repen snijden. Spaghetti beetgaar koken.
1 eetlepel olie verhitten en champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.
Champignons uit de pan nemen. . Sjalotjes met wijn op laag vuur inkoken tot bijna geen vocht meer over is. Room toevoegen, aan de kook brengen en op smaak brengen met (klein snufje) zout, peper en nootmuskaat.
Spaghetti vermengen met de room.
Champignons  en zalm toevoegen en even doorwarmen.
Garneren met wat fijngehakte peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten