1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.
En tenslotte, voor wie geen tijd heeft: D en L vind ik persoonlijk de lekkerste!
Er gaat niets boven zelfgemaakte mayo, nou ja D en L vormt een goed alternatief!!! Mmmmmmmmm. Ook lekker bij krab!
BeantwoordenVerwijderenik ben gek op mayonaise, maar het is NATUURLIJK weer niet goed voor de lijn, balen!
BeantwoordenVerwijderen