zondag 8 augustus 2010

pastei toetoep

indische pastei
voor 4 à 5 personen
Voor de aardappelpuree
 2 1/2 kg aardappels
 1 dl melk
 100 g margarine
 zout peper nootmuskaat
 paneermeel

Voor de vulling;

 2 uien
 3 tenen knoflook
 100 g margarine
 500 g gehakt
 1 prei
 1 bosje selderie
 100 g snijbonen ( of sperciebonen )
 200 g worteltjes
 200 g champignons
 1 klein blikje erwtjes
 1 klein blikje mais
 3 theel bruine suiker
 1 flinke scheut maggi
 zout en peper
 50 g so-oen (transparante Chinese vermecelli) laten wellen in heet water.


Kook de aardappelen gaar en maak er puree van door er de melk, margarine, zout,peper nootmuskaat door te roeren.

Bereidingswijze

DE VULLING:
Pel en snipper de uien en knoflook en fruit ze glazig.
Voeg het gehakt erbij en fruit deze mee tot dat de gehakt rul is.
Was de prei en de selderie, snijd ze fijn en voeg dit toe.
Maak de worteltjes en de bonen schoon en snijd de bonen schuin en de worteltjes in plakjes.
Kook beide groenten 5 min voor.
Snijd de champignons in plakjes.
Laat de mais en erwtjes uitlekken. Voeg al deze groenten toe aan de gehakt.
Doe de suiker,  maggi-aroma, zout peper, naar smaak toe.
Voeg de champignons en de so-oen toe.
Laat het geheel afkoelen. Verwarm de oven 10 minuten voor op 275 Graden.
Doe de vulling in een ovenschaal en leg de aardappelpuree op de vulling.
Doe daarop wat klontjes boter en strooi daar over wat paneermeel.
Zet de schaal in de oven en bak de pastei ongeveer een half uur a drie kwartier op 200 a 225 graden.
De pastei is dan goudbruin van kleur.

Serveer de pastei zo warm mogelijk en geef er zilveruitjes en augurkjes bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten