zondag 15 augustus 2010

Chili Con Carne

 Ingrediënten voor 4 personen

2 middelgrote uien
1 teentje knoflook
olijfolie
2 tl chilipoeder
1 rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
1 paprika in stukjes
zout en vers gemalen zwarte peper
500 gr rundergehakt
200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
2 blikken  tomatenblokjes
stokje kaneel en mespuntje komijn
2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
bouillonpoeder

Snipper de uien en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn.
Voeg fijn gesneden knoflook toe.
Voeg de rode peper, paprika en chilipoeder,  en zout en peper toe.
Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
Hak de gedroogde tomaten en voeg dit bij het gehakt.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje, komijn en 1 dl water bij het vlees.
Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden  en/of bouillonpoeder toe.
Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
Als laatste de uitgelekte bonen erbij en goed door laten warmen.

Serveer met rijst en wat tortilla chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten