zaterdag 26 juni 2010

Babi ketjap


1 pond hamlappen, 3tl djahé (gemberpoeder), zout en peper, mespuntje kaneel, olie, 1 ui, 3 teentjes knoflook, scheutje natuurazijn, flinke scheut ketjap manis.
Vlees in blokjes snijden, bestrooien met djahé, peper, zout en een mespuntje kaneel, halfuurtje in laten trekken. Ui en knoflook snipperen.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de ui en de knoflook mee.
De knoflook altijd als laatste en kort meebakken, want anders wordt deze bitter!
Doe de azijn en de ketjap bij het vlees en stoof het in ong 40 min. gaar.

2 opmerkingen:

  1. Lekker recept en mager. Ook lekker maar met wat meer calorietjes: gebruik inplaats van hamlappen schouderkarbonaadjes en dan verse gember!!! Slamat makan en makan djalan!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. okay, zal ik ook een keertje doen, jammer dat alles wat vet is zo lekker is!
    Enne...slamat makan djalan!

    BeantwoordenVerwijderen