zaterdag 3 november 2012

Soto ajam voor 10 personen



3 liter kippenbouillon van 4 kippendijen getrokken met een gekneusde stengel sereh en 3 djeroekblaadjes, 150 gr soe-oen (fijne rijstmie), 2 bakjes boemboe voor soto (koningsvogel), 10 gekookte eieren (in vieren  gesneden) 500 gr gekookte rijst, fruitjes, 200 gr taugé ( overgoten met kokend water en uitgelekt), 2 fijngesneden preitjes, fijngesneden selderij,  ketjapsaus (ketjap manis met teentje fijngehakte knoflook citroensap en sambal oelek naar smaak), kleine pittige gehaktballetjes (de balletjes van een pond gehakt met peper, zout, sambal knapperig bakken), chips

Pluk het kippenvlees van het bot en snij het fijn. Doe het vlees samen met de boemboe en de soe-oen terug in de hete bouillon en roer het goed door.
De soto wordt als volgt opgediend: schep een lepel rijst in een diep bord, overgiet met de bouillon. Strooi vervolgens wat prei, selderij, taugé en fruitjes op de soep. Maak het geheel af met de gehaktballetjes, een paar stukjes ei, scheutje ketjapsaus en verkruimel tenslotte de chips over het gerecht.
Selamat makan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten