vrijdag 11 februari 2011

Geen soepzooitje vandaag...

...met valentijnsdag in zicht is dit boek van Isabel Allende met liefdesverhalen en andere zinnenprikkels een echte aanrader.
Het is een prachtig geillustreerd boek, waarin zij op haar eigen wijze de geschiedenis van de afrodisiaca beschrijft en de lekkerste verleidingen van voedsel en erotiek combineert.

Onderstaand recept kan je het beste een dag van tevoren maken, want zo komt de smaak beter tot zijn recht en... je hebt meer tijd voor je geliefde!

Ingrediënten voor 2 personen

4 kippenbouten, 1 kop witte wijn, 1 kop water, 1 kleine banaan, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika, 1/4 kop ontvelde en in stukken gesneden tomaat, 1 el zoute en grof gemalen pinda′s, 1 el gepelde en gehakte amandelen, 1 el in bouillon geweekte gele rozijnen, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, 1/4 grote ui, 1 snufje gember, zout en peper, 40 gram gesmolten bittere chocolade.

Stoof de kip in water en wijn met zout, peper en laurier gedurende 20 minuten in een afgesloten braadpan. Verwijder het laurierblad. Zeef het stoofvocht. Haal het vel van de kippenbouten en leg ze weer in de braadpan of een grote koekenpan. Doe het vocht en alle ingredienten behalve de pinda′s, amandelen en rozijnen in de keukenmachine en vermaal ze tot een saus. Bedek de kip met deze saus en laat het geheel nog 45 minuten op een zacht vuur staan.

Voeg de volgende dag de pinda′s, amandelen en rozijnen toe, voordat je het gerecht opwarmt en op tafel zet.

Met dank aan Isabel Allende.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten