dinsdag 19 oktober 2010

Gehaktballen

500 gr puur rundergehakt                          
1 flinke (niet te sterke) ui, gesnipperd
wat fijngeknipte peterselie
1 ei
zout en peper
nootmuskaat, klein snufje kruidnagel en kaneel
1 fijngeknepen beschuit (of paneermeel)
half kopje melk
roomboter of margarine

Bereidingswijze

Rundergehakt  kneden met ei, melk, zout en peper,  nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Paneermeel, ui en peterselie er goed doorkneden en 4 ballen van maken. Roomboter (margarine) bruin laten smelten en de ballen aan beide zijden in 20 min gaarbakken.

Voor pittige ballen: voeg samen met de kruiden nog wat sambal oelek toe.

4 opmerkingen:

  1. ik ben knettergek op gehaktballen....mjammie !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die gehaktballen: wat zien die er lekker uit!!
    Leuk die ingrediënten, ik ben meestal een beetje zuiniger (alleen wat beschuit, peper, zout, ei en peterselie of provencaalse kruiden). En in vloeibare boter aanbraden, want anders zitter er teveel verzadigde vetten in ...
    Die van jou ga ik een keer maken, da's zeker.

    groeten, Yokanick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klopt Yokanick, Becel vloeibaar, light, is denk ik wel het beste dan.

    BeantwoordenVerwijderen