
woensdag 4 augustus 2010
Booker T & the M G 's - Green Onions (Original / HQ audio)
Foe yong hai
Ingrediënten voor 3 personen
2 lente-uitjes, in ringen
6 eieren
zout
1 blikje krab, uitgelekt, in stukjes
100 g Noorse garnalen, in stukjes
100 g bamboescheuten (blik), uitgelekt, in stukjes
1-11/2 dl kippenbouillon
1 tl maïzena
1-2 tl tomatenpuree
2-3 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
scheutje azijn
schepje suiker
Bereidingswijze
Bak de lente-ui 1-2 min. in 1 el hete olie. Klop de eieren los met wat zout en roer de krab, garnalen, bamboescheuten en lente-ui erdoor. Verhit 2 el olie en voeg het eimengsel toe. Bak hiervan een smeuïge omelet. Schep de omelet uit de pan. Meng de maïzena met de bouillon, sojasaus, tomatenpuree, azijn en suiker en schenk dit mengsel in de wok. Laat de saus binden en serveer deze bij de omelet
Lekker met doperwtjes in het zoetzure tomatensausje en rijst
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lekker met echte krab maar inplaats daarvan kan je ook surumi nemen!
BeantwoordenVerwijderen