woensdag 7 juli 2010

Nasi koening


500gr. rijst, 1 pakje santen, 2 tl. kunjit, 1 stengel sereh, 4 djeroek purut blaadjes, 1 eetl. ketanrijst, snufje zout.
Kook de rijst met alle ingrediënten gaar.
Verwijder alle kruiden. Seveer met reepjes omelet, sambal goreng tempé, gefruite uitjes en seroendeng.
Lekker met bijv. babi ketjap en atjar.
nb. nasi kuning wordt gegeten bij feestelijke gelegenheden.

2 opmerkingen:

  1. ik heb er een voor jouw; gevulde forel. mmmjammie

    1 forel pp
    vulling; spekjes, champignons, sjalotje, knoflook. Dit allemaal even lekker in de koekepan doen, kijk zelf maar wanneer het gaar is.(ong.10 min) Dan doe je er een ei bij (of 2) en een eetlepel bloem, nog even een paar min. doorroeren en dan af laten koelen.
    Forel even afspoelen onder de kraan en vullen maar, vervolgens doe je om de forel ontbijtspek wat je vastbindt met touw, bovenop de forel leg je wat boter en dan het geheel 20 min. de oven in op 200 grd. Serveer met wat je lekker vind, rijst of zo. Gisteren gegeten en wat was het heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, leuk, dit is weer n's wat anders. Ik heb nog 2 forellen in de vriezer, dus dit recept komt heel goed van pas.
    Verassende combinatie trouwens!
    Zelf bedacht???

    BeantwoordenVerwijderen