zaterdag 31 juli 2010

hongaarse goulash

500 gram hacheevlees, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 bakje champignons, 2 uien, grof gesneden, scheutje olijfolie, eetlepel paprikapoeder, 1 teentje knoflook, blikje  tomatenpuree en een scheut rode wijn,  zout en peper, wat kaneel en komijn, maizena,

Bereidingswijze voor Hongaarse goulash
Verhit de olie en braad hierin het met zout en peper bestrooide vlees aan. Blijven omscheppen.
Als het vlees bruin is, voeg je de uien en het paprikapoeder toe en pers je de knoflook boven de pan.
Bak de uien en knoflook ca. een minuut of 5 mee.
Voeg de verse tomaten en de champignons toe en bak deze ook even mee.
Voeg de tomatenpuree met de wijn toe en roer goed door. Kaneel en komijn toevoegen.
Breng opnieuw aan de kook en laat alles ca. 2 uur sudderen op klein vuur met een deksel op de pan.
Paprika toevoegen en nog ca. 30 minuten laten sudderen.
Evt. binden met maizena aangelengd met water.
Goulash is heerlijk met rijst en doperwtjes.

Ugyanez étkezési holttest!     http://nl.wikipedia.org/wiki/Goulash

Geen opmerkingen:

Een reactie posten