zondag 25 juli 2010

Thaise kip met paksoi

1 citroen, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 theelepel sambal oelek,
2 eetlepels kerriepoeder, 500 gram kipfilet, 1/2 srtuikje
paksoi , 1/4 rode paprika, 3 eetlepels olie,
1 zakje santen, 1 eetlepel worcestershiresaus,
2 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie`

Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil dun af.
Hak de ui in de knoflook  fijn en meng de geraspte schil met de sambal en kerriepoeder erdoor.
Snijd de kipfilets elk in drie stukken. Wrijf de stukken kip in met het kruidenmengsel en laat dit circa 15 minuten intrekken.
Maak de paksoi schoon en snijd de struik in grove repen. Snipper de paprika. Verhit de olie en bak de stukken kip al  omscheppend bruin.
Roerbak de paksoi en de paprika 1 minuut mee. Voeg dan  2 deciliter water en de santen toe. Breng dit aan de kook.
Verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten.

Pak de zooi en gooi het op een bord.
Lekker met  rijst of noedels en een frisse (kokommer)salade.
Ga lekker zitten, neem de tijd en geniet, eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten