zondag 27 juni 2010

atjar tjampoer


olie, 200 gr. taugeh, 1 kleine fijgesneden prei, 200gr. fijngesneden witte kool, 150 gr wortels (julienne), 2 pepers in reepjes, 2 uien, 1 knoflook, 1 tl. zout, 3/4 kopje azijn, mespuntjes trassi, 3 tl. kunjit, 1 tl. ketoembar, snufje nootmuskaat, wat fijngesneden selderij, 6 stuks fijngemaakte kemirinoten, stukjes komkommer (zonder zaadlijsten)
Fruit in wat olie de uien, knoflook, peper, trassi, kemiri en kunjit.
Doe er dan kool, prei en selderij bij.
Maak op smaak met zout en nootmuskaat.
Giet de azijn erbij en laat 20 min. sudderen.
Roer de laatste 30 sec. de taugeh en de komkommer erbij.
Af laten koelen en serveer als koud bijgerecht.
De atjar kan ong. een week in de koelkast bewaard worden.

1 opmerking:

  1. HELP.....m'n alinea's blijven niet op de goeie plek staan!!! Wieowie weet hoe dat komt?

    BeantwoordenVerwijderen